Ikona mobilni menu Ikona mobilni menu

Ostrov Socci

Pokud stále nevíte, jak spolu souvisí příběh onoho ostrova Socci a našich kurzů, pokusíme se vám nyní v pár řádcích vysvětlit, o co tu běží.


Co je tedy Socci?

Socci je kouzelný ostrov ve tvaru onuce (předchůdce ponožky), který vznikl tak, že ho všechny kouzelné bytosti světa společně odejmuly od poloostrova ve tvaru vysoké boty a odpluly s ním pryč od lidí. Ze světa, který je někdy až příliš sobecký. Výraz onuce /socci/ se poté mezi lidmi začal používat v přeneseném významu jako něco opovrženíhodného, nepotřebného, něco na co by měli nejlépe úplně zapomenout.


V čem je ostrov zajímavý?

Na ostrově žijí bytosti jako jsou kouzelníci, víly nebo trpaslíci a každá z nich má na ostrově své úkoly. Na ostrov v posledních letech začínají ale proudit i zástupy dětí. Učí se zde plavat, na zmrzlé části lyžují, střed ostrova vyniká bohatou faunou a florou a je tudíž skvělým místem pro poznávání přírody a vzájemné sžívání.


Jaká jsou na ostrově pravidla?

I když je každý z obyvatel ostrova úplně jiný, všichni se chovají k sobě i k přírodě s málo vídaným respektem. Každý má jiné schopnosti, všechny však spojují hodnoty jako respekt a porozumění. Kromě získávání dovedností a nasávání nových vědomostí je toto chování pro malé návštěvníky zajímavou inspirací.


Jak spolu místní komunikují?

Všichni obyvatelé ostrova hovoří lidskou řečí. Každý večer se všichni potkají, sdílí minulé zážitky, vyměňují si své zkušenosti a společně řeší veškeré své potřeby i potřeby ostrova.


Kdo je Dobrilo a co je vlastně ZŠ PRO DĚTI?

Dobrilo je tmavovlasý jinoch, který na ostrově Socci po dlouhém pozorování života ostrovanů, založil centrum přirozeného učení. Centrum nazval ZŠ PRO DĚTI. Školu vybudoval společně s obyvateli ostrova a zásady jejího fungování postavil právě na principech respektu a porozumění. Postupně do ZŠ PRO DĚTI začlenil všechny její výukové části, čímž odstartoval pravidelné návštěvy dalších lidí na ostrově. Nejčastěji z řad právě malých zvídavců. Aby Dobrilo propojil lidi z celého světa, založil historicky první virtuální městečko nosící jeho jméno.


ZŮSTAŇME V KONTAKTU

Přidejte se k nám! Zanechte nám svůj email a buďte první, kdo se dozví o našich nových akcích a nabídkách.

Váš e-mail

zustanme ilustrace