Ikona mobilni menu Ikona mobilni menu

RODIČE, JE ČAS POSÍLIT PLAVECKÉ DOVEDNOSTI VAŠICH DĚTÍ!

Parné léto je v plném proudu a to je ideální čas, kdy vyrazit s dětmi k vodě. Ať už plánujete dovolenou u moře, dny strávené u jezera, nebo odpoledne na městském koupališti, jedno je jisté: bezpečnost vašich dětí ve vodě by měla být na prvním místě. Jak ale na to? Je ještě čas připravit děti na letní vodní radovánky? Cestou by mohly být příměstské tábory s plaváním. Mají ale děti šanci se za 5 dnů něco naučit?

Nedávný výzkum, který provedla Kateřina Kašková z Univerzity Jana Evangelisty Purkyně, přináší k tomuto tématu cenné poznatky.

Kids swimming

Studie o efektivitě plaveckých kurzů

Studie zkoumala různé metody plaveckého výcviku u dětí mladšího školního věku. Jednalo se o vzorek 148 dětí mladšího školního věku z tří různých krajů České republiky. Tyto děti byly rozděleny do tří skupin podle typu plaveckého kurzu, který absolvovaly:

  • První skupina docházela nebo dojížděla na 45 minut dlouhé lekce jednou týdně po dobu šesti měsíců
  • Další skupina plavala v 90-ti minutových lekcích jednou týdně po tři měsíce
  • Poslední skupina se zúčastnila intenzivního kurzu s 90-ti minutovými bloky dvakrát denně během pětidenního období

Výsledky studie

Studie přišla s jasným závěrem: plavecké kurzy, konané v blokové formě, jsou efektivnější než běžné lekce jednou za týden. Děti, které se zúčastnily pětidenního intenzivního kurzu s denní frekvencí dvou 90-ti minutových lekcí, ukázaly výrazně lepší osvojení plaveckých dovedností ve srovnání s dětmi, které navštěvovaly pravidelné týdenní lekce.

Co to znamená pro vaše plánování letních aktivit?

Příměstské tábory s plaváním nabízí praktickou možnost, jak vyplnit dětem volný čas smysluplnou aktivitou a dokážou změnit letní dovolenou z obyčejného koupání na vzrušující dobrodružství, při kterém se budou vaše ratolesti cítit jako ryby ve vodě.

ZŮSTAŇME V KONTAKTU

Přidejte se k nám! Zanechte nám svůj email a buďte první, kdo se dozví o našich nových akcích a nabídkách.

Váš e-mail

zustanme ilustrace